Pasif Jimnastik

28.07.2017
A+
A-
Pasif Jimnastik

Pasif jimnastik, elektro terapi ve ultrason teknolojisinin birlikte kullanıldığı cilt sıkılaştırma ve zayıflama için tercih edilen bir yöntemdir. Pasif jimnastik uygulamasında, titreme yöntemi ile kaslar kasılır ve gevşetilir. Böylece oturarak ve hareket etmeden sıkılaşma ve zayıflama sağlanır. Pasif jimnastik yönteminde lenfatik drenaj etkisi ile kan dolaşımı hızlanır. 30 dakikalık bir pasif jimnastik oturumu, başarılı sonuçlar verir. Çok işlevli bir uygulama olan bu yöntem kapsamında, yaklaşık 2000 farklı program vardır. 44 farklı dalga boyu ve programın çeşitliliği, insanların en uygun yöntemle en etkili sonuçları almasını sağlar. Bu yöntemde uygulana elektroterapi zayıf ve güçsüz kasların toparlanmasını, uygulama bölgesinin sıkılaşmasını sağlar. İşlem esnasında uygulama alanlarındaki aktivite dokulardaki oksijenlenmeyi artırarak yağların yakımını hızlandırır ve aynı zamanda cilt altı dolaşımını arttırarak cildin kalitesinin artmasını, uygulanan bölgenin sıkılaşmasını da sağlar. Vücudunuzda yağ dokusunun biriktiği yerlere, pasif jimnastik yaptırarak ve lenfatik dolaşımı hızlandırarak uygulama yapılan bölgenin incelmesi sağlanır.

Pasif Jimnastik Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Bölgesel zayıflama, kilo kaybı, cilt sıkılaştırma ve selülit tedavisi için pasif jimnastik uygulaması tercih edilir.

Pasif Jimnastik Hangi Alanlarda Uygulanabilir?

Uygulama tüm bacaklara, kalçalara, kollara ve sırt bölgelerine uygulanabilir.

Pasif Jimnastik Uygulamasının Dönemleri ve Aşamaları Nelerdir?

Değişken frekanslar, uyarma düzenleri, strok genişliği, dalga boyu ve kasları uyarmak için mevcut artış süresi, kişinin problemine göre uzman tarafından ayarlanır. Cihazın pedleri kişinin vücuduna yerleştirilir ve işlem başlar. Cihaz tarafından verilen akımla kaslar, biyolojik olarak uyarılır ve çalışmaya başlar. Seans sayısı kişinin vücut yapısına göre değişir ve 20-25 seans yeterlidir. Seans aralıkları haftada 2-3 kez planlanmaktadır. Bir oturum yaklaşık 30 dakika sürer.

Pasif Jimnastik Uygulaması Kimlere Yapılmaz?

Bu uygulama, hamile ve emziren kadınlara, vücutlarında elektronik cihazlar veya metal protezi olan, kalp pili, kardiyovasküler ve metabolik bozuklukları olan, nöromüsküler sistem problemleri, aktif enfeksiyon ve iltihap olan kişilere uygulanmaz. Yanında aile üyesi olmayan 18 yaşından küçüklere de işlem yapılmaz.

Pasif Jimnastik Uygulamasından Önce ve Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Uygulamadan önce kan sulandırıcı, aspirin, nöromüsküler bloker ve alkol kullanılmamalıdır. Başvurunun ardından kişi günlük yaşamına devam edebilir. Uygulama günü, kişi sıcak su ile duş almamalı ve program sırasında yağsız yiyecekler tüketilmelidir. Kişi alkol almamalı ve günde en az 3 litre su tüketmemelidir. Uygulamayı desteklemek için, kişi günde 30 dakikalık bir yürüyüş alır.

Pasif Jimnastik Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?

Uygulamadan sonra geçici hafif kızarıklık ve ağrı oluşabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.