5 Doğal Antibiyotik

5 doğal antibiyotik adlı makalemizi okuduktan sonra çok şaşıracaksınız. Antibiyotikler, bakteri üremesini öldürmek veya engellemek için kullanılan en yaygın ilaçlardır. Bu popüler ilaç, bağışıklık sisteminiz hastalığa neden olan bakterileri yok etmek için verimli çalışmadığında imdadınıza yetişir. Bilgi eksikliğinden dolayı çoğu insan, antibiyotikleri yanlış kullanır. Bu ilaç, antibakteriyel bir ilaçtır, ancak genellikle öksürük ve soğuk algınlığı gibi viral durumlardan muzdarip olunduğunda alınır. Antibiyotiklerin aşırı kullanımı, sadece farklı türde yan etkilere yol açmakla kalmaz, aynı zamanda bakterileri ilaca dirençli hale getirebilir. Çoğu antibiyotiğin doğal kaynaklardan işlendiğini herkes bilmiyor. İşte reçetesiz satılan ilaçlar yerine kullanabileceğiniz 5 doğal antibiyotik!

Doğal Antibiyotik Sarımsak

Sarımsağın anti bakteriyel özellikleri, onu bakteriyel enfeksiyonla savaşmak için etkili bir bitki yapar. Araştırmalar, sarımsakta bulunan allisin bileşiğinin, Salmonella ve Escherichia coli dahil olmak üzere birçok zararlı bakteriyi öldürmede etkili olduğunu gösteriyor. Sarımsak yutmak kesinlikle güvenlidir, ancak aşırı kullanımı iç kanamaya neden olabilir. Bu nedenle günde iki diş sarımsaktan fazla tüketmeyin. Sarımsakları zeytinyağında bekletebilir ve sonra yiyebilirsiniz. Kan inceltici bir ilaç kullanıyorsanız, sarımsak tüketmeden önce doktorunuza danışın.

En Etkili Doğal Antibiyotik Bal

Bu mucizevi altın sıvı, bilinen en eski antibiyotiklerden biridir. Mısır zamanında bile doğal antibiyotik macunu ve cilt koruyucu olarak kullanılmıştır. Bal, kronik yaraların, yanıkların, ülserlerin, yatak yaralarının ve deri greftlerinin tedavisinde yardımcı olabilir. 2011 yılında yapılan bir araştırma, balın yaklaşık 60 çeşit bakteriyi engelleyebileceğini ortaya koydu. Bal, antibakteriyel özelliklere sahip hidrojen peroksit içerir. Doğal antibiyotik macunu olarak kullanabilirsiniz.

Zencefil

Zencefil, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri ile geniş ça pta kabul görmüştür. Bu mutfak bitkisi, bazı mükemmel antimikrobiyal özelliklere sahip flavonoidler ile birlikte gingerol, terpenoidler, shogaol, zerumbone ve zingerone içerir. Çok sayıda çalışma, zencefilin faydaları ele alındığında çok sayıda bakteri türüyle savaşabileceğini göstermektedir.

Zerdeçal

Zerdeçal, güçlü antioksidan ve antienflamatuar özellikleri ile bilinen kurkumin içerir. Resmen doğal antibiyotik macunu olarak işlev görür. Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bu sarı baharat, sizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyabilir. Hatta birçok hastalığa neden olan bakterinin büyümesini azaltabilir. Zerdeçal, mantar büyümesini azaltabilir ve hücrelerdeki tümörün büyümesini baskılayabilir.

Kekik Yağı

Kekik yağı, solunum problemlerini, iltihaplanmayı ve mide sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Bunun dışında kekik yağı da bazı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ancak kekik yağını sadece haricen kullanabilirsiniz. Diğer bitkisel yağlar gibi yutulması tavsiye edilmez. Cilde uygulamadan önce, bir taşıyıcı yağda seyreltin. Doğrudan cilt üzerinde kullanılması iltihaplanma ve tahrişe neden olabilir.

Bu gönderiyi değerlendir
Yorum yapın