Doğal Soğuk Algınlığı İlaçları

Bu makalemizde sizlere en etkili doğal soğuk algınlığı ilaçları neler, soğuk algınlığı belirtileri neler, grip için doğal yöntemler neler ve soğuk algınlığına kesin çözüm gibi konulardan bahsedeceğiz. Hapşırma, burun akıntısı ve kafanın içindeki ağırlık gibi ortak bir soğuk algınlığı çok fazla rahatsızlığa neden olabilir. İlk önce soğuk algınlığı nedenleri, soğuk algınlığı belirtileri, semptomları ve hatta soğuk algınlığı evrelerini inceleyelim.

Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?

Soğuk algınlığı belirtileri genel olarak şunlardan oluşur;

  • Hapşırma,
  • Burun tıkanıklığı,
  • Burun akması,
  • Cızırtılı boğaz,
  • Mide bulantısı,
  • Öksürük,
  • Baş ağrısı,
  • Kas ağrıları,
  • İştah azalması,
  • Boğaz ağrısı,
  • Sulu gözler.

Yüksek ateş de mevcut olabilir veya olmayabilir. Genellikle çocuklarda soğuk algınlığı, belirli oranlarda değişen yüksek ateş hissi gösterebilir. Bebeklerde soğuk algınlığı semptomları biraz daha hafiftir.

Soğuk Algınlığının Nedenleri Nelerdir?

Soğuk algınlığı, virüsle temasa geçtiğinde sizi kolayca enfekte edebilir ve yukarıda belirtilen çeşitli semptomlara neden olabilir. Rinovirüsün en yaygın olduğu soğuk algınlığına neden olan farklı virüs tipleri bilinmektedir. Bebeklerde soğuk algınlığı ve çocuklarda soğuk algınlığı gibi bağışıklık sistemi zayıf olan bir birey, soğuk algınlığından etkilenmeye daha yatkındır. Çoğu durumda, soğuk algınlığı çok uzun sürmez. Bazı insanlar, birkaç gün içinde rahatlayabilir ve bir hafta veya daha uzun süren soğuk algınlığı gibi durumlar nadirdir.

Soğuk Algınlığının Evreleri Nelerdir?

Virüs ile ilk temastan sonraki iki gün genel olarak semptom görülmez. Bu noktada, vücudun immün tepkisinden kaçan virüsler, vücutta kuluçkaya yatmaya ve çoğalmaya başlar. Üçüncü günden itibaren hafif nazal tahriş ve tıkanıklık semptomları yaşamaya başlarsınız. Bu durum, kısa sürede burun akıntısı, hapşırma ve kas ağrıları gibi semptomlara doğru ilerler, virüsler çoğalır ve hücreleri istila eder. Altıncı veya yedinci günden sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız çünkü o zamana kadar vücudun bağışıklık tepkisi doğru antikorları üreterek virüsün yok edilme sürecine başlamıştır. Ortalama olarak, 7-8 gün sonra soğuk algınlığı semptomları kendiliğinden kaybolmaya başlar. İnsanların çoğu için OTC (tezgâh üstü) soğuk algınlığı ilaçları, bu durumla savaşmak için en çok aranan yöntemdir. Bununla birlikte soğuk algınlığı ilaçları gibi yöntemlerin birçoğu, uzun süreli rahatlama sağlamak yerine sadece hastalığı bastırmaktadır. Soğuk algınlığından ve öksürükten kurtulmak için yan etkisi çok az veya olmayan çeşitli ev yapımı ve doğal ilaçları tercih edebilirsiniz.

Doğal Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir?

Doğal soğuk algınlığı ilaçları ve soğuk algınlığı için doğal yöntemler şunlardır;

Soğuk Algınlığı İçin Elma Sirkesi

Elma sirkesi, vücudun pH seviyesini yeniden dengeler ve çevreyi, virüsün ölmesi için uygun bir hale getirir. 1 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suyla seyreltin ve için.

Soğuk Algınlığı İçin Epsom Tuz Banyosu

Burun geçişini açmak ve soğuk algınlığından kaynaklanan vücut yorgunluğunu azaltmak için buhar banyosu yapmak oldukça ideal olacaktır. Epsom tuzu ekleyerek vücudunuzun detoks yapmasına ve ağrıyan kaslarınızı gevşetmesine yardımcı olacaksınız. Küveti, ılık suyla doldurun. Suyu dayanabildiğiniz kadar sıcak tutun. Epsom tuzunu ekleyin ve suyla karıştırın. 20 dakika kadar bekletin. Evde küvetiniz yoksa ayaklarınızı, içinde ılık su ile ¼ oranında fincan epsom tuzu bulunan ılık suya batırın.

Soğuk Algınlığı İçin Bitkisel Yağlar

Soğuk algınlığı için bitkisel yağlar kullanmak oldukça fayda sağlar. Bitkisel yağlar, sadece rahatlatıcı bir vücut masajı için iyi değildir, aynı zamanda soğuk algınlığı semptomlarından kurtulmak için de oldukça kullanışlıdır. Okaliptüs yağı, burun tıkanıklığının üstesinden gelmeye yardımcı olurken, nane yağı hoş bir balgam söktürücü işlevi görür. Kekik yağı, virüsü antiviral aktivitesiyle öldürerek çalışır. Bu yağların aromaları sinirlerinizi yatıştırır ve rahatlama hissi sağlar.

Soğuk Algınlığı İçin Sarımsak

Çok yaygın bir mutfak malzemesi olan sarımsak, insan sağlığı için de çok sayıda faydalı özelliği ile bilinmektedir. Yapılan birkaç araştırma, sarımsağın soğuk algınlığından kurtulmak için kullanılabileceğini göstermiştir. Sarımsak, soğuk algınlığına sebep olan virüsü öldürebilen ve soğuk algınlığı belirtilerini hafifletebilen antimikrobiyal ve antiviral bileşiklere sahiptir. 1 veya 2 diş sarımsağı iyice ezin. Bir miktar bal ile karıştırıp tüketin.

Soğuk Algınlığı İçin Zencefil Kürü

Zencefil, soğuk algınlığı belirtilerinden hızlı bir şekilde kurtulmak ve vücudun direncini arttırmak için kullanılabilecek başka bir ev yapımı bileşendir. Burun akıntısını yatıştırıcı harika bir aroması vardır. Ayrıca zencefil, çok güçlü antienflamatuar özellikleriyle de bilinir. Doğal zencefil, burun pasajındaki tıkanıklıkları önemli bir seviyeye kadar temizlemeye yardımcı olur. Zencefil parçalarını iyice ezin ve birkaç dakika boyunca sıcak suda bekletin. Suyu tamamen süzün, bir miktar bal ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın ve tüketin. Ayrıca, yemeklerin lezzetini arttırmak ve soğuk algınlığıyla ​​mücadele etkisini hızlandırmak için rendelenmiş taze zencefil kullanabilirsiniz.

Soğuk Algınlığına Yeşil Çay

Sıcak olan içecekleri tüketmek, sinüs salgılarını hızlı bir şekilde gevşetmeye yardımcı olacaktır. Yapılan çalışmalarda, soğuk algınlığı veya grip esnasında sıcak olan içecekleri içenlerin, burun akıntısı, olası boğaz ağrıları ve yorgunluk gibi soğuk algınlığı belirtilerinin çok hızlı bir şekilde düzeldiği görülmüştür. Yeşil çay tüketmek, soğuk algınlığından toparlanmayı hızlandırabilecek bol miktarda antioksidan içerdiğinden dolayı şiddetle önerilmektedir.

Soğuk Algınlığını Tedavi Etmek İçin Bal

Bal, çok güçlü şifa, antiviral ve antimikrobik özellikleri ile bilinmektedir. Bal, soğuk algınlığı ve grip tedavisinde oldukça etkili olabilir. Balda bulunan antioksidanlar, vücudun bağışıklık sisteminin, virüs ya da soğuk algınlığına sebep olan bakterilere karşı savaşmasına yardımcı olur. Bu hususta maksimum fayda sağlamak için organik bal tüketmelisiniz.

Soğuk Algınlığı İçin Meyve Kürleri

Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlar esnasında kızılcık suyu ve taze sıkılmış portakal suyu tüketmek genel olarak uzmanlar tarafından büyük oranda önerilmektedir. Bu taze sıkılmış meyve suları, vücuda gerekli olan besinleri, vitaminleri ve antioksidanları sağlar. Bu besinler ise vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun, viral enfeksiyonlarla çok daha iyi ve hızlı bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Tüm bunlarla beraber limon suyu da vücuda, soğuk algınlığı virüslerine karşı çok etkili bir bağışıklık tepkisi için gerekli olan C vitaminini sağlaması sebebiyle günlük olarak yemeklere dahil edilebilir. Limon suyunu tüketmenin basit yolları ise salatalara ve bitki çaylarına eklemektir.

Soğuk Algınlığı İçin Soğan

Soğan, mükemmel bir antienflamatuar, antimikrobiyal ve ayrıca harika bir antibakteriyeldir. Bu özellikler, burun pasajlarınızda ve göğsünüzde biriken mukusu gevşetmesi, böylece vücuttan kolayca elimine edilmeleri anlamına gelir. Ayrıca viral enfeksiyonun neden olduğu şişliği hafifleterek solunum yollarını sağlıklı bir hale getirmeye de yardımcı olur.

Soğuk Algınlığını Gidermek İçin Yoğurt

Yoğurdun yılın her mevsiminde tüketilmesi oldukça faydalıdır. Yoğurtta bulunan probiyotikler, vücuttaki iltihabı azaltmaya ve ayrıca, soğuk algınlığı belirtilerini azaltma yardımcı olur.

Az Bilinen Zerdeçallı Süt Kürü

Zerdeçal, antibiyotik ve antioksidan özelliklere sahip kurkumin içerir. Bu yararlı bitkiyle beraber ılık süt tüketmek, çok hızlı bir şekilde soğuk algınlığı ve gripten kurtulma sağlayabilir. Bunun için bir miktar zerdeçalı, ılık sütle karıştırın ve gece uyumadan önce tüketin. Kısa sürede sağlığınıza kavuşacaksınız.

Soğuk Algınlığı İçin Olmazsa Olmaz Anne Çorbası

Soğuk algınlığı için bitkisel çayların yanı sıra hızlı bir şekilde soğuk algınlığı belirtilerinden kurtulmak için anne çorbası tercih edilebilir. Örneğin, ev yapımı sebze çorbası ve tavuk çorbası tercih edebilirsiniz. Tavuk çorbası, uzun yıllardır doğal soğuk algınlığı ilacı olarak kullanılmaktadır. Yapılan bir araştırmada, tavuk çorbasının tüketilmesi soğuk algınlığı belirtilerini arttıran beyaz kan hücrelerinin oluşumunu sınırlayabildiğini göstermiştir. Ayrıca, bu çorbadan çıkan gazlar, mukusu inceltir, burun akıntısını durdurur ve çorbadaki mevcut besinler, enerji seviyenizi yükseltir.

Soğuk Algınlığını Tedavi Etmek İçin Ortamı Nemlendirin

Kuru bir iç ortam, soğuk algınlığı durumunda kendinizi son derece rahatsız hissetmenize sebep olabilir. Burun kanallarınızı kurutabilir ve bu durum da tahrişlere neden olabilir. Ayrıca kuru burun geçişleri, virüslerin çoğalması ve soğuk algınlığı belirtilerinin arttırması için ideal bir ortam sağlar. Odadaki havaya nem akışı sağlamak için odaya nemlendirici uygulayın. Bu durum, burun dokunuzu nemli tutar. Bunun için başucunuza bir bardak su koyabilirsiniz.

Soğuk Algınlığı İçin Kabartma Tozu

Kabartma tozu, vücut sıvılarının pH dengesini yeniler ve virüsün hayatta kalması için uygun olmayan bir ortam oluşturur.

Az Bilinen Bir Yöntem: Karabiber

Karabiber alımı, mukus akışını artıracak ve hapşırmayı da durduracaktır. Ayrıca boğazınızdaki ağrıdan ve öksürüğünüzden de önemli düzeyde rahatlama sağlayacaktır.

Sıcak Tuzlu Su ile Gargara Yapmak

Sıcak suyla gargara yapmak, genellikle soğuğa eşlik eden boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olabilir. Su, boğazınızı nemlendirir ve tuz, enfeksiyonla baş etmenize yardımcı olur.

Soğuk Algınlığına Hangi Doktor Bakar?

Soğuk algınlığına hangi doktor bakar ve soğuk algınlığına hangi bölüm bakar soruları da oldukça merak edilmektedir. Soğuk algınlığı için kulak burun boğaz (kbb), aile hekimi ya da dahiliye (iç hastalıkları) bölümünden randevu alınmalıdır.

Bu gönderiyi değerlendir
Yorum yapın