Renk Terapisi Nedir? Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Renk terapisi, rahatsızlıkları renkleri kullanarak tedavi etme yöntemidir. Renk terapisi, vücudun belirli bir bölgesine uygun bir renk parlatılarak yapılır. Ayrıca belirli bir renge bakılarak gözlerle yapılır. Ancak bu, gözleri yormaması için son derece dikkatli bir şekilde yapılır. Renk terapisi, tamamlayıcı bir terapidir ve tıbbi bakımın alternatifi değildir. Terapinin sonuçları kişiden kişiye değişir.

Renk Terapisi Ne İşe Yarar?

Renk terapisi, zihninize ve vücudunuza, denge ile beraber sağlık getiren, müdahalesiz bir bütünsel tedavidir. Renk terapisi sınıfındaki rengin titreşimleri, ruh halinizi ve genel sağlığınızı iyileştirir. Renkler, dalga boyları titreştikçe retinalarımıza çarpan yansıyan ışıklardan oluşur. Beynimiz bu dalga boylarını yorumlar. Sonuç olarak renk algımızı fiziksel ve duyusal bir deneyim haline getirir.

Renk terapisi, renklerin beynimizde vücudumuzdaki hormonal ve biyokimyasal süreçleri uyaran elektriksel bir dürtü yarattığı fikrine dayanır. Bu süreçler bizi ya uyarır ya da sakinleştirir.

Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

Gökkuşağının renkleri ne kadarsa renk terapisi seanslarında da o kadar renk vardır. Renk terapisi seansınıza başladığınızda terapistiniz size tüm renklerin bir analizini verecek ve bu renklerin iyileştirebileceğini düşündüğünüz yaşam yönleri hakkında size sorular soracaktır. Birçok klinik, renk ve aromaterapiyi birleştirir. Bazı kliniklerde, sağlığı ve iyileşmeyi teşvik etmek için vücudunuza yansıtılan farklı ışık renkleriyle bir masaj bile alabilirsiniz. Bazı klinikler, ruh halinizi ve duygusal sağlığınızı kontrol ettiği söylenen vücudunuzun farklı noktalarına farklı renklerde tedaviler de sunar.

Renk Terapisi Hangi Hastalıkları Tedavi Eder?

Renk terapisi seansınızda kullanılan renklerin tonları, düzeltmeye çalıştığınız rahatsızlığın türüne göre değişiklik gösterecektir. Örneğin, mavi veya mor ışıklar iltihap önleyici ve sakinleştiricidir. Yeşil renk arınmaya ve arınmaya yardımcı olur, beyaz ve sarı renk ışık lenfatik sistemi uyarır. Kırmızı ışık canlandırıcıdır, ancak zaten gerginseniz ajitasyona neden olabilir. Hint felsefesine göre çakralar, bedenlerimizdeki ruhsal güç ve enerjinin merkezleri olarak kabul edilir. Yedi çakra vardır ve farklı renkler farklı bir çakrayı temsil eder:

  • Kırmızı renk: Omurganın tabanında bulunan kök çakra kırmızı renkle temsil edilir. Çakra, Dünya ile olan bağlantımızla ilgilidir.
  • Turuncu renk: Göbeğin birkaç cm altında bulunan Sakral Çakra, turuncu renkle temsil edilir. Bu çakranın üreme, böbrekler, adrenaller ve zevk ile ilişkili olduğu söylenir. Çakra, zihin-beden çakrasıdır.
  • Sarı renk: Solar pleksus çakrası, karaciğer, pankreas, sindirim sistemi, safra kesesi, güçlenme ve esenlik ile ilişkilidir. Çakra, göbek ve göğüs kafesi arasında bulunur.
  • Yeşil renk: Kalp çakrasını temsil eder. Kalp, akciğerler ve bağışıklık sistemi, enerji, sinir sistemi, zihinsel odaklanma, şefkat ve güçlendirme ile ilişkilidir.
  • Mavi renk: Çakra, tiroid ve metabolizma ile ilişkilidir ve aynı zamanda huzurlu bir ifade ile ilişkilidir.
    Çivit rengi: Üçüncü göz çakrası kaşların arasında yer alır. Hipofiz bezi ve epifiz bezi ile ilişkilidir. Uyku döngümüzü, berraklığımızı, bilgeliğimizi, öz saygımızı ve sezgimizi etkiler.
  • Menekşe rengi: Taç çakra ile ilişkilidir ve başın üst kısmında bulunur. Berraklık, rüyalar, maneviyat, uyku döngüleri, rüyalar, epifiz bezi ve ışık hassasiyeti ile ilişkilidir.
Bu gönderiyi değerlendir
Yorum yapın