Doğal Yollarla Testosteron Arttırma

Doğal yollarla testosteron arttırma için okumaya devam edin!

Sık sık uyuşuk hissediyor ve kas güçsüzlüğü çekiyor musunuz? Yoksa cinsel arzunuz azalıyor mu? Öyleyse, arkanıza yaslanıp bu makaleyi dikkatle okuyun. Çünkü testosteron seviyeleriniz normalden düşük olabilir. Testosteron, erkek cinsel hormonu olsa da kadınlarda da az miktarda bulunur. Testosteron seviyelerinde azalmalar yukarıdaki sorunları ortaya çıkabilir. Bu gibi sorunların olmaması için testosteron arttırma ve seviyelerini yükseltmek gerekir. Şimdi doğal yollarla testosteron arttırma yöntemleri nelermiş bakalım;

Doğal Yöntemlerle Testosteron Arttırma

Doğal yöntemlerle testosteron arttırma ve seviyeyi yükseltme yolları şunlardır;

Ton Balığı ve Somon

Bu balıklar, testosteron üretimine bağlı bir besin maddesi olan D vitamini bakımından zengindir. Günlük yemeğinize bir paket konserve ton balığı veya somon dahil edebilirsiniz.

Yumurta Sarısı

Yumurta sarısı, D vitamini bakımından zengindir ve testosteron seviyenizi yükseltmeye yardımcı olabilir. Sadece yumurta sarısındaki kolesterol konusunda dikkatli olun, kolesterol sorunlarınız varsa diğer alternatifleri (balık gibi) tüketebilirsiniz. Her gün kahvaltınıza bir yumurta sarısını ekleyin.

İstiridye

İstiridyeler, zengin testosteron üretimi için önemli olan bir çinko kaynağıdır. Akşam yemeğinizle birlikte istiridye yiyebilirsiniz.

Karides ve Diğer Kabuklu Deniz Ürünleri

Karides, D vitamini yönünden zengin ve daha yüksek testosteron seviyeleri ile güçlü bir bağı olan deniz ürünüdür. Diğer sebzeler ile birlikte en sevdiğiniz akşam çorbasına karides ekleyebilirsiniz.

Kırmızı Et

Kırmızı et, testosteron seviyesini yükselten diğer bir büyük D vitamini kaynağıdır.  Protein bakımından zengindir ve testosteron için önemlidir. Yetersiz protein, vücutta testosteronu etkisiz hale getirebilen bazı hormonların seviyelerini arttırabilir. Ancak ete karşı dikkatli olun. Çünkü etli yiyeceklerin birçoğu fazla yağ içerir. Yağsız dana eti seçin ve her gün et yemekten kaçının.

Güçlendirilmiş Tahıllar

D vitamini ile takviye edilmiş tahıl tüketmek de testosteron arttırma için iyi bir yoldur. Tahıllar, güne sıçramaya başlamanıza yardımcı olan diğer sağlıklı besinleri de içerir. Sabah kahvaltınızın bir parçası olarak tahıl gevreklerini alın.

Fasulye

Fasulye, mükemmel D vitamini ve çinko kaynağıdır. Bunlar ise optimal testosteron seviyeleri için iki temel besindir.

Nar

Araştırmalar, narların, kadınların testosteron seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bir çalışmada, iki hafta boyunca her gün nar suyu alan 22 katılımcı testosteron seviyelerinde %24 artış gördü. Kahvaltıda nar suyunu içebilirsiniz.

Sarımsak

Araştırmalar sarımsakların, erkeklerde testosteron seviyelerini arttırabileceğini göstermiştir. Bu özellik, sarımsaktaki kükürt içeren bir bileşik olan dialil disülfite bağlanabilir.

Sebzeler

Bunlar temel olarak aşırı östrojenin dışarı atılmasına yardımcı olan ve vücutta testosteronu çok daha etkili hale getiren lahana ve brokoliyi içerir. Bu sebzeler, bu işleme yardımcı olan bir kimyasal olan indol-3-karbinol içerir. Testosteron arttırma için karnabaharı da diyetinize dahil edebilirsiniz. Bu sebzeleri, akşamları salatalara ekleyin.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, bazı kaynaklara göre testosteron seviyelerini arttıran yağlar içerir. Akşam salataya ya da diğer atıştırmalık yiyeceklere zeytinyağı dökün.

Buğday Kepeği

Buğday kepeği, testosteron seviyelerini arttırabilen bir mineral olan magnezyum ile doludur. Çalışmalar, bu mineral desteğinin sporculardaki testosteron düzeylerini arttırabildiğini gösteriyor.

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, testosteron seviyelerini arttırmak için ideal bir mineral olan çinko bakımından zengindir. Kaynaklar, çinko eksikliği olan kadınların daha düşük testosteron konsantrasyonlarına sahip olabileceğini belirtiyor. Kabak çekirdeğini enfes bir akşam çerezi olarak kavrulabilirsiniz.

Acı Sos

Acı sostaki kapsaisin, erişkinlerde testosteron düzeylerini arttırdığı tespit edildi.  Kahvaltı hazırlıklarınıza biraz acı sos ekleyebilirsiniz. Akşam atıştırmalıklarının tadını çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

Ginseng

Bazı araştırmalar, ginsengin alınmasının kanda testosteron düzeylerinde artışa yol açabileceğini söylüyor. Ginseng köklerini çiğ yiyebilir veya çayını içebilirsiniz.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz B vitaminleri ve E vitamini bakımından zengindir, testosteron üretimi için çok önemlidir.

Düşük Yağ Takviyeli Süt

D vitamini ile güçlendirilmiş süt tüketmek, testosteron seviyenizi arttırmanın iyi bir yoludur. Sütte bulunan D vitamini, bu açıdan yardımcı olur. Her sabah bir bardak süt içebilirsiniz. Kahvaltı gevreğinize de ekleyebilirsiniz.

Bal

Bal, testosteron üretimi için önemli bir besin maddesi olan iyi bir magnezyum kaynağıdır. Aynı zamanda eşit derecede önemli olan bor içerir. Baldaki nitrik oksit kan damarlarını açar ve ereksiyon gücünü arttırır. Sabah fincan çayınıza bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Testosteron Ne İşe Yarar?

Optimal testosteron seviyeleri ile insanlar aşağıdaki avantajlardan faydalanabilir;

Testosteron Kalbi Güçlendirir

Testosteron, kalbe yarar sağlayan kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırır. Aslında düşük seviyelerde testosteron, kardiyovasküler konulara bağlanmıştır. Çalışmalar, testosteron düzeylerinin normale döndüğü kadınların kalp hastalığına yakalanma riskinin nasıl azaldığını gösterdi.

Kemik Gücünü Destekler

Hormon ayrıca, kemik mineral yoğunluğunda önemli bir rol oynar. Testosteron düzeyi az olan kadınların (yaşlanma nedeniyle) kemik yoğunluklarının düşük olduğu bulundu. Klinik çalışmalar testosteronun kalça ve omurilik yoğunluğunu arttırabildiğini bulmuştur.

Kas Kütlesini İyileştirir

Testosteron kas kütlesini iyileştirir ve bu da kilo kontrolü ve artan enerji anlamına gelir. Testosteronun faydaları, rutininize kuvvet antrenmanı da dahil ettiğinizde artar.

Cinsel Aktiviteyi Geliştirir

Kadınlarda ve erkeklerde testosteron seviyelerindeki artış, artan cinsel uyarılma ve aktiviteye doğal bir cevaptır. Bu, bu hormonun daha yüksek seviyelerine sahip kadınların daha iyi cinsel aktiviteye sahip oldukları anlamına gelir. Çalışmalar, testosteron tedavisinin cinsel performansı arttırabileceğini göstermektedir.

Bilişsel İşlevi Geliştirir

Düşük testosteron seviyeleri, düşük yaşam kalitesi ile ilişkilendirilmiştir. Aslında, düşük testosteron seviyelerinin bazı semptomları sinirlilik, depresyon ve halsizliktir.

Ruh Sağlığını Geliştirir

Çalışmalar, optimal testosteron seviyesine sahip kadınların Alzheimer açısından nasıl daha düşük bir risk taşıdığını göstermektedir. Daha yüksek testosteron seviyeleri ayrıca zihinsel işlem hızını ve hafızasını iyileştirir.

Testosteron Arttırmak İçin Neler Yapılmalıdır?

  • Egzersiz: Ağırlık kaldırın. Artan fiziksel aktivite, testosteron seviyelerini arttırabilir, bunun yanı sıra birkaç başka yararı da vardır.
  • Stresi En Aza İndirin: Stres kötüdür. Bununla ilgili tartışma yok. Aşırı stres, testosteron seviyelerini azaltabilir ve diğer ciddi sorunlara neden olabilir. Meditasyon yapın. Dikkat ve farkındalık uygulayın. Doğru yiyecekleri tüketin (abur cuburu, sigara ve aşırı alkolü azaltın). Düzenli egzersiz yapın. Çok gülün. Olumsuz insanlardan uzak durun. Tüm bu ipuçları stresi azaltabilir ve testosteron seviyelerinizin korunmasına yardımcı olabilir.
  • Takviyeler Alın: Optimum testosteron seviyeleri için gerekli besinler arasında çinko, B vitaminleri ve A, C, D ve E vitaminleri bulunur. Güneş ışığını alın. Çünkü D vitamini özellikle önemlidir.
  • Yeterli Uyku Alın: Sabahları uyandığınızda kendinizi iyi dinlenmiş hissederseniz, doğru miktarda uyuduğunuz anlamına gelir. Araştırmalar, her saat başı uyuduğunuzda, testosteron seviyelerinin yüzde 15 arttığını gösteriyor.
  • Bazı Yiyeceklerin Aşırı Alımından Kaçının: Bunlar arasında keten tohumu, meyan kökü, nane, çok fazla protein, soya ve diğer soya ürünleri, bitkisel yağlar, soda, işlenmiş şekerler, fazla yeşil çay veya alkol bulunur. Testosteron seviyeleriniz düşükse, bu ürünlerden kaçının.

Fazla Testosteronun Yan Etkileri Nelerdir?

Sınırların aşılması, kadınlarda ve erkeklerde komplikasyonlara yol açabilir, bunlardan bazıları ise şunlardır:

  • Kalp hastalığı,
  • Azalan meme büyüklüğü,
  • Uyku apnesi,
  • Miyokard enfarktüsü olarak da adlandırılan kalp krizleri,
  • Düşük sperm üretimi,
  • Yağlı ciltler ve sivilceleri içeren cilt sorunları,
  • Prostat çevresindeki kistlerin büyümesi.
Bu gönderiyi değerlendir
Yorum yapın