Sivilce İzleri İçin Bitkisel Yağlar

Yara ve sivilce izleri için bitkisel yağ konusu son dönemlerde oldukça merak edilen bir konu oldu. Çevresel, anatomik veya kozmetik sebeplerden dolayı muhtemelen yara veya sivilce izleri sizde de baş gösterdi. Bu yara izleri, sivilcelerden, kesiklerden, yanıklardan ve hamilelik veya ameliyatla ilgili insizyonlardan kaynaklanmış olabiliyor. Yara izlerini tamamen ortadan kaldırmak için sihirli bir tedavi olmasa da, bazı bitkisel yağlar bu izleri doğal olarak hafifletmek ve azaltmak için oldukça etkili bir şekilde iş görebilir. Kanserojen olduğu tespit edilen hidrokinon gibi potansiyel olarak zararlı bazı bileşenlerin bulunduğu kimyasal kremler ve peelingleri denemeden önce bitkisel yağları kullanmayı deneyin. Bu yağların kullanımından sonraki sonuçlara şaşırmış olacaksınız.

Yara Ve Sivilce İzleri İçin En İyi 12 Bitkisel Yağ

Limon Yağı

Limon yağı, yara izlerini yok etme kabiliyeti ile ünlü olan limon suyunun tüm özelliklerini sunar. Limon yağının yüksek C vitamini içeriği, cildi sıkı ve pürüzsüz tutan, pürüzleri gideren ve yeni cilt hücrelerinin oluşumunu teşvik eden kollajen üretimini tetiklemeye yardımcı olur. Doğal bir büzücü olarak cildi, geliştirmek için sıkılaştırır. Sivilce izleri ile savaşıyorsanız, limon yağı mükemmel bir seçimdir, çünkü antibakteriyel özellikleri aynı zamanda sivilcelere neden olabilecek bakterileri öldürmeye çalışarak gelecekteki izleri de önlemeye yardımcı olur. Oldukça güçlü olan limon yağını kullanmadan önce hindistancevizi, zeytin veya badem yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Çeyrek çay kaşığı taşıyıcı yağ ile 4-5 damla limon yağını karıştırın ve ardından yara izlerinize pamuk bir bez yardımıyla uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce 30 dakika bekletin. Günlük olarak tekrarlayın.

Havuç Çekirdeği Yağı

Havuç çekirdeği yağı, cildin tamamı için mükemmel bir tedavi yöntemi sunar ve yara izlerini iyileştirmek için en iyi bitkisel yağlar arasında sayılır. Havuç çekirdeği yağının faydaları, antiseptik, dezenfektan, detoksifiye, antioksidan, antikanserojen, gaz giderici, biriktirici, idrar söktürücü, emenagog, uyarıcı, sitofilaktik, tonik ve vermifan madde olarak özelliklerine bağlanabilir. Havuç çekirdeği yağının içerdiği yüksek miktarda antioksidan, serbest radikallerle vücudun dokularına verilen zararı onarabilir ve daha fazla zarar vermelerini önleyebilir. Cildi kırışıklıklardan, kasları zayıflamadan ve eklemleri sertleşmeden korunmasının yanı sıra uzun bir diğer sağlık ve güzellik yararları listesine sahiptir. Bu izlerin yok olmasına yardım etmenin yanı sıra, ince çizgileri ve kırışıklıkları da azaltırken cilt tonunu ve elastikiyetini artırmaya yardımcı olur. Güçlü iyileştirici etkileri nedeniyle genellikle sedef hastalığı ve egzama gibi durumlar için de tarifler bulunur.

Sardunya Yağı

Mısırlılar tarafından güzel ve parlak bir cilt için kullanılan sardunya yağı, sivilce tedavisi, iltihaplar ile kaygıyı azaltma ve hormonları dengelemek için kullanılmaktadır. Bu muhteşem yağ cilt için mükemmeldir, hücreleri canlandırır, yağlı ciltte sebum üretimini kontrol etmenin yanı sıra donuk cildi gençleştirerek harika bir ışıltı verir. Cilt tonunun dengelenmesine yardımcı olmasının yanı sıra antiseptik, büzücü ve iltihap önleyici özellikler içerir. Aynı zamanda lenfatik sistemi uyarır ve toksinleri yok eder. Cicatrisant bileşikleri sunduğundan, zamanla cilt üzerindeki yara izlerini ve diğer lekeleri tedavi etmeye yardımcı olabilir. Kesikler, yaralar, akne, cerrahi insizyonlar veya tahrişlerin neden olduğu lekeleri iyileştirmeye yardımcı olmak için cilt yüzeylerinin hemen altındaki kan dolaşımını artırarak çalışır. Sardunya yağı ayrıca, yağlı veya kırışık cilt, egzama ve dermatit gibi çeşitli dermatolojik problemler için de en iyi yağlardan biri olabilir.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, çok fazla fayda sunar ve bu durumun cildiniz için de harika olması şaşırtıcı değildir. Yara izleri için mükemmel bir doğal ilaçtır ve antibakteriyel, antifungal özellikler içerdiğinden yara iyileşmesini sağlar ve yara izlerinin oluşmasını önler. Sağlıklı cilt hücrelerinin oluşumunu teşvik eder ve sivilcelere, kırışıklıklara, sedef hastalığına ve diğer iltihaplı hastalıklara karşı etkilidir. Bu yağ çok yumuşak olduğu için, uzun süreli iz bırakma riskini en aza indirerek doğrudan kesiklere ve küçük yanıklara uygulanabilir.

Helichrysum Yağı

Bu yağ yaygın olarak bilinmemektedir ve oldukça pahalıdır. Ancak, yara izlerini iyileştirmek için oldukça etkilidir. Asteraceae bitki ailesinin bir üyesi olan bu yağ, binlerce yıldır şifalı bileşikleri için kullanıldığı Akdeniz bölgesine özgüdür. Bazı kaynaklar, Helichrysum çiçeklerinin bile kurutulduğunu ve Yunan Tanrılarına sunulduğunu bildirmiştir. Bugün, popülerliği tüm dünyaya yayılmaya başlamış olmasına rağmen, Türkiye, İspanya, İtalya ve Portekiz gibi Akdeniz ülkelerinde geleneksel tıp arasında oldukça popülerdir. Helichrysum, cildin yaşlanmasını önleyen ve hasar görmüş cildin yenilenmesini teşvik eden güçlü antienflamatuar ve antioksidan özellikler sunar. Ayrıca antifungal, antibakteriyel ve antiseptik özellikler içerir. Yara iyileşmesi için olağanüstü ve gerilme izlerini azaltmak için en iyi doğal çözümlerden biri. Bu aynı zamanda güçlü antimikrobiyal ve antibiyotik özellikleri nedeniyle akne izlerini iyileştirmek ve kopmaları önlemek için başka bir harika yağdır. Cildi kurutmadan veya kızarıklığa ve sert kimyasal akne tedavisi veya ilaçların neden olduğu gibi diğer istenmeyen yan etkilere neden olmadan çalışır.

Myrrh (Mür) Yağı

Tarihsel olarak, bu yağ genellikle enfeksiyonları önlemek ve yaraları tedavi etmek için kullanılıyordu ve bugün hala bunun için kullanılabilir, bu da sporcunun ayağının yanı sıra sivilceleri iyileştirmeye yardımcı olur. Sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur, çatlamış cildi yatıştırır ve hatta ciltteki yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.

Biberiye Yağı

Nane ailesinin bir parçası olan biberiye, yemek pişirmek için kullanılan en yaygın bitkilerden biridir, fakat aynı zamanda birçok iyileştirici fayda sunar. Eski Romalılar, Yunanlılar ve Mısırlılar tarafından kutsal kabul edilir. Sadece beyin işlevini ve nörolojik dokunun iyileşmesini desteklemekle kalmaz aynı zamanda antiseptik ve antibakteriyel özellikler sunar. Bu özellikler nedeniyle birçok kişisel bakım ürünlerinde popüler bir bileşen haline gelmiştir. Biberiye yağı, güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra, antienflamatuar özellikleriyle de yaygın olarak bilinir. Biberiye yağı, sivilce, egzama, dermatit ve skarlaşmaya yol açabilecek diğer cilt hastalıkları gibi bir dizi cilt problemiyle mücadelede özellikle etkilidir. Biberiye yağını hindistancevizi yağı ile karıştırın ve  soluklaşana kadar düzenli olarak izlerin üzerine masaj yapın.

Buhur Yağı

Buhur yağı, sağlıklı hücre yenilenmesine, mevcut doku veya hücrelerin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için kullanılır. Cilt sağlığını desteklemek için de çok etkilidir. Buhur yağı, sadece yaşlanma belirtilerini tersine çevirmek ve kuru cildi tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda sivilce ve yaraların iyileşmesini hızlandırmanın yanı sıra yara izleri ve çatlakların görünümünü de azaltır. Skar iyileşmesine ek olarak cilt tonunu iyileştirdiği, kırışıklıkları yumuşattığı ve sebum seviyelerini dengelendiği bilinmektedir. Buhur yağı, cildi sonunda pürüzsüzleştirmek için skar dokusu üzerinde büyüyen yeni cilt hücrelerinin oluşmasını da destekler.

Neroli Yağı

Bu botanik yağın üretilmesi için yaklaşık 1.000 kilo çiçek gerekir. Neroli yağı, mükemmel bir narenciye kokusu ve bitkisel aromalara sahiptir, ayrıca sıkılaştırıcı ve antibakteriyel özellikleri ile sivilcenin yanı sıra yara izlerini hafifletmek için de mükemmel bir çözümdür. Cilt elastikiyetini arttırırken yeni cilt hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur ve düzenli olarak kullanıldığında cildin çatlak kılcal damarlarını iyileştirmenin yanı sıra çatlak izlerinin görünümünü de azaltabilir. Neroli yağı, düzenli güzellik rutininize eklenecek en iyi yağlardan biridir, cildin uygun bir yağ dengesini korumasına da yardımcı olur. Strese bağlı herhangi bir cilt durumu, genel olarak mükemmel sakinleşme ve iyileşme kabiliyetleri nedeniyle tipik olarak iyi tepki verir. Antimikrobiyal yetenekleri nedeniyle bakteriyel cilt sorunları ve döküntüleri de tedavi edilebilir.

Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağı, 40-80 yaş arası sandal ağaçlarından odun parçalarının buharla damıtılmasıyla elde edilir, Ağaç ne kadar yaşlıysa o kadar fazla yağ bulunur ve aroma da daha güçlüdür. Sandal ağacı yağının faydaları, diğerlerinin yanı sıra anti-enflamatuar, antiseptik, büzücü, sikatrisan, idrar söktürücü, dezenfektan, yumuşatıcı ve balgam söktürücü özelliklerine de bağlıdır. Derideki koku alma reseptör hücrelerini uyararak, hücre yenilenmesini ve yara iyileşmesini destekler. Ayrıca, yaralı cilt hücrelerinin yenileriyle değiştirilmesine yardımcı olan hücre çoğalmasını teşvik eder. Sandal ağacı hafif bir sıkılaştırıcı olduğu için, diş etleri ve cilt gibi yumuşak dokularda ufak kasılmalara neden olabilir, bu nedenle onu birçok yüz toneri ve tıraş sonrası ürünün birincil bileşenleri arasında görebilirsiniz. Sandal ağacı yağı mükemmel bir antiviral ajandır ve sivilce, yüzeysel yaralar ve siğiller gibi hafif cilt tahrişinden kaynaklanan iltihabı azalttığı kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra antienflamatuar bileşikleri böcek ısırıklarından ve diğer ciltlerde meydana gelen hafif iltihaptan kurtulma sağlar.

Kalendula Yağı

Kalendula yağı, kadife çiçeklerinin çiçek kısımlarından damıtılır ve yaklaşık 200 farklı şampuanda, losyonda ve diğer maddelerde kullanılan birçok doğal güzellik ve sağlık ürününde popüler hale gelmiştir. Hücreleri serbest radikal hasarından ve ayrıca antienflamatuar linoleik asitten koruyan yardımcı antioksidanlar, yüksek seviyede flavonoidler ve antienflamatuar linoleik asit sayesinde güçlü iltihap önleyici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda yara izleri için en iyi yağlardan biri. Yüzeysel yaralara uygulanması, serbest radikal hasarını önleyerek yara izinin azalmasına ek olarak iyileşmeyi hızlandırır ve yara izini önler.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, gerçek bir süper yağdır. Melaleuka olarak da bilinen çay ağacı yağı, yüzyıllardır yaygın şekilde kullanılmaktadır ve çok çeşitli virüs, mantar ve bakteri ile mücadele etmek için sayısız çalışmada belgelenmiştir. Günümüzde en yaygın kullanımlarından biri, sivilce ve sivilce izlerinin tedavisidir. Mevcut en iyi doğal ilaçlardan biri olduğu için cilt bakım ürünlerinde yer alır. Yağ, doğal olarak iyileşen izlerin yanı sıra sedef, egzama ve hatta kuru cildi iyileştirme potansiyeline sahiptir.

Not: Tüm bu bitkisel yağları kullanmadan önce mutlaka taşıyıcı (hindistancevizi, jojoba, zeytinyağı gibi) bir yağ ile seyreltin.

Bu gönderiyi değerlendir
Yorum yapın