Evde Gebelik Testi (11 Etkili Çözüm)

Bu makalemizde evde gebelik testi ve evde hamilelik testi ile alakalı detaylı bilgiler vereceğiz. İlk olarak gebelik belirtilerinden bahsedelim. Gebelik belirtileri genel olarak şunları içerir;

  • Şişen göğüsler,
  • Yorgunluk ve halsizlik,
  • Ani kramplar,
  • Mide bulantısı,
  • Kusma,
  • Yeme isteği,
  • Sık sık baş ağrısı,
  • Kabızlık,
  • Ruh hali dengesizlikleri,
  • Baş dönmesi,
  • Artan bazal vücut sıcaklığı,
  • Kaçırılan adet dönemleri,
  • Hamile kalma konusunda güçlü bir sezgi.

Bu semptomların birçok kadında gebeliği işaret ettiği görülmesine rağmen bazı zamanlar adet döneminde ortaya çıkabilir ve hatta başka bir hastalığın göstergesi de olabilir. Evde hamilelik testi, işte bu noktada oldukça işe yarar.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır?

En doğru sonuçlar için adet dönemlerinizi kaçırdıktan sadece 1 hafta sonra evde gebelik testi yapmalısınız. Bu süre, vücudunuza, idrarınızda yalnızca hamileyseniz bulunabilecek bol miktarda hCG hormonu üretmek için yeterli bir zaman verecektir. Bir sonraki seçenek ise evde hamilelik testi yapmak için cinsel ilişkiden sonra en az 2 hafta beklemek olacaktır. Sonuçları tekrar teyit etmek için testin birkaç gün içinde tekrarlanması gerekecektir. Ayrıca, bir testten önce çok fazla su içerseniz idrarınız seyreltilebilir ve bu durum da size doğru sonuçlar vermeyebilir. Bu senaryodan kaçınmak için sabahları ilk idrarı test etmek daha iyidir.

Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Şimdi evde gebelik testi nasıl yapılır detaylı inceleyelim;

1. İdrar ile Gebelik Testi

Sabah uyandığınızda yapacağınız ilk idrarı,  yarım fincan olacak şekilde küçük bir kapta toplayın. 24 saat boyunca el değmeden durmasına izin verin. 24 saat sonra üstte küçük bir köpük tabakası görürseniz hamile olma ihtimaliniz yüksektir. Köpüklü tabaka, genellikle, hamileyken salgılanan hCG (İnsan Koryonik Gonadotropin) hormonunun varlığının bir göstergesidir.

2. Şeker ile Gebelik Testi

Plastik bir kaba 3 yemek kaşığı kadar şeker koyun. Yarım bardak idrarınızı bir kapta toplayın ve şekeri üzerine dökün. 5 ile 10 dakika kadar bekleyin ve idrarı gözlemleyin. Şeker idrarda çözülürse hamilelik yok demektir. Ancak şeker, topaklanmaya başlarsa bu durum, hamileliğin bir göstergesidir. İdrarınızda hCG hormonunun varlığı, şekerin toplanmasına yol açar.

3. Çamaşır Suyu ile Gebelik Testi

Sabah ilk idrarınızı, yarım fincan kadar plastik bir kapta toplayın. Dumanını solumamak için çamaşır suyunu kullanmadan önce burnunuzu ve ağzınızı bir maske ile örtün. Eldiven giyin ve çamaşır suyunu plastik bir kaba dökün. İdrar örneğini ise çamaşır suyu ile doldurulmuş bardağa dökün. Yaklaşık 5 dakika bekleyin ve gözlemleyin.

Bu sıvıda, köpük veya herhangi bir reaksiyon varsa hamilelik testiniz pozitiftir. Bunun nedeni, insan koryonik gonadotropin hormonunun çamaşır suyuyla olan reaksiyonudur. Bununla birlikte, herhangi bir reaksiyon yoksa sonuç, negatiftir.

4. Diş Macunu ile Gebelik Testi

Plastik bir kaba bir miktar beyaz diş macunu yerleştirin. Sabah idrarından iki yemek kaşığı olacak kadar bu bardağa dökün. 5 ile 10 dakika bekleyin. Diş macunu açık maviye dönerse veya köpükleşirse hamile olma şansınız vardır. Bununla birlikte, herhangi bir reaksiyon yoksa ve diş macunu idrarda çözünmeye başlarsa sonuç negatiftir. Evde hamilelik testi yapmak için en kolay yöntemlerden biridir.

5. Test Çubuğu ile Gebelik Testi

Plastik bir kapta, tercihen günün ilk idrarında yarım bardak kadar idrar toplayın. hCG şeridini, yani test çubuğunu idrara bakacak şekilde batırın. Çubuğu yaklaşık 3 saniye sonra idrardan çıkarın, temiz, kuru ve emici olmayan bir yüzeye yerleştirin. Sonuçları 5 dakika içinde okuyun ve kontrol edin. Test çubuğu üzerinde iki renkli çizgi varsa bu durum, hamileliği gösterir. Yalnızca bir satırın olması ise olumsuz bir sonucu gösterir ve her iki satırın da olmaması testinizin başarısız olduğu ya da geçersiz olduğu anlamına gelir

6. Tuz ile Gebelik Testi

Sabah ilk idrarınızın yarım fincanını toplayın. Buna 2 ile 3 yemek kaşığı tuz ekleyin ve yaklaşık 5 dakika bekleyin. İdrar ve tuz karışımını herhangi bir değişiklik için gözlemleyin. Topaklanmış tuz hamileliğin bir işaretidir. Tuz, hCG hormonu ile reaksiyona girer ve bu reaksiyonun bir sonucu olarak toplanır. Tuz topaklanmadan çözülmeye başlamışsa test, negatiftir.

7. Şampuan ile Gebelik Testi

Plastik bir kabın içine 2 yemek kaşığı şampuan boşaltın. Buna yarım bardak toplanan idrar dökün. 5 ile 7 dakika bekleyin ve idrarı gözlemleyin. Karışımın renginde veya görünümünde herhangi bir değişiklik gözlemlerseniz pozitif bir hamileliğe işaret eder. Ancak bu tür değişikliklerin yokluğunda ise sonuç muhtemelen olumsuzdur.

8. Sabun ile Hamilelik Testi

Plastik bir kaba küçük bir parça sabun yerleştirin. Toplanan sabah idrarından 2 yemek kaşığı bu fincana ekleyin. 5 dakika sonra bardağı gözlemleyin. hCG hormonu, sabun parçasına temas ettiğinde kabarcıklanmasına veya olası bir hamileliği gösteren köpük oluşturmasına neden olabilir. Ancak, bu hormonun yokluğunda ise sabun, herhangi bir değişikliğe uğramayacak ve çoğunlukla bozulmadan kalacaktır, böylece olumsuz bir sonuç gösterecektir.

9. Sirke ile Gebelik Testi

Plastik bir bardağa 1 bardak sirke dökün. İlk sabah idrarınızın bir fincanının yarısını bardağa ekleyin. Yaklaşık 5 dakika bekletin ve gözlemleyin. Hamileyseniz sirke, idrardaki hCG hormonu ile reaksiyona girerek renk değiştirir. Ancak renk değiştirmezse gebelik testi negatif olacaktır.

10. Karahindiba ile Gebelik Testi

Geniş bir kapta yarım fincan sabah idrarı toplayın. Karahindiba yapraklarını kaba yerleştirin ve yaklaşık 10 dakika sonra gözlemleyin. Karahindiba yapraklarında kırmızı kabarcıkların ortaya çıkması hamileliği gösterir. Bu yapraklar idrardaki hCG hormonu ile reaksiyona girerek renk değiştirir. İdrarda bu hormonların yokluğunda, karahindiba yaprakları renk değiştirmez.

11. Bazal Vücut Termometresi ile Gebelik Testi

Yatağınızdan çıkmadan önce sabah ilk yapacağınız eylem, bazal vücut sıcaklığınızı kontrol etmek olmalıdır. Birkaç saniye dilinizin altına bir bazal vücut termometresi yerleştirerek bunu yapabilirsiniz. Termometre, 98.6 ° F veya 37 ° C’lik bir bazal vücut sıcaklığı gösteriyorsa hamile olma şansınız vardır. Bazal vücut sıcaklığınız genellikle yumurtlama sırasında artar ve gebe kalmazsanız azalır. Ancak hamileyseniz yüksek kalmaya devam eder.

Evde hamilelik testi ve evde gebelik testi yaptıktan sonra, test sonuçlarına bağlı olarak yapmayı düşünmeniz gereken birkaç durum daha vardır.

NOT: Bu sonuçlar, kesinlik ifade etmez. Hamilelik olasılığı hakkında bilgiler verir. Kesin sonuçlar için mutlaka doktorunuza danışın.

Evde Hamilelik Testi Yaptıktan Sonra Ne Yapmalı?

Evde gebelik testi negatifse;

  • 1 hafta bekleyin ve hamilelik durumunu kontrol etmek için tekrar hamilelik testi yapın.
  • En iyi sonuç için sabah ilk iş olarak hamilelik testi yapın.
  • Dönemlerinizin gelmesini bekleyin. Bazen, polikistik over sendromu gibi altta yatan bir tıbbi durum nedeniyle dönemleriniz gecikebilir.

Evde hamilelik testi olumluysa yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Her şeyden önce hamileliğinizi doğrulamak ve ilk ultrasonunuzu aynı şekilde yapmak için doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.
  • Derin bir nefes alın ve rahatlayın.
  • Yapmanız gereken bir sonraki eylem, bebeğinizin doğum tarihini hesaplamak ve hazırlanmaya başlamaktır.
  • Hamileliğin ilk aşaması, bu aşamada size rehberlik edecek doğru doktora karar vermeniz için de doğru zamandır.
  • Sadece ilk 3 aylık dönemden sonra stabil hale geldiğinden hamileliğinizi duyurmadan önce ilk 3 ayın tamamlanmasına kadar bekleyin.
  • Sigara ve içki gibi sağlıksız alışkanlıklardan vazgeçin.
  • Hafif hamilelik için güvenli egzersizler gibi sağlıklı alışkanlıklara başlayın. Ayrıca, bundan sonraki süreçte diyetinize daha fazla dikkat edin.

Hamileliği Doğrulamak Kaç Gün Sürer?

Yumurtlamadan sonraki 7 ile 10 gün içinde hamile olup olmadığınızı doğrulayabilirsiniz. Bir sonraki en iyi şey, bir periyodu kaçırdıktan sonra hamilelik testine devam etmeden ve hamile olup olmadığınızı onaylamadan önce 1 hafta kadar beklemektir.

Hamilelik Testleri Nasıl Çalışır?

Hamilelik testlerinin birçoğu, idrarınızda pozitif bir hamilelik testi gösteren insan koryonik gonadotropin (hCG) varlığını tespit ederek çalışır.

Erken Gebelikte Bazal Vücut Isısı Nedir?

Erken hamilelik sırasında bazal veya istirahat vücut sıcaklığınız oldukça yüksek olacaktır.

Bu gönderiyi değerlendir
Yorum yapın